- 433 views
Sala de Sport ”Dr. Pongracz Anton” din cadrul campusului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade”, din Târgu-Mureș a găzduit o oră deschisă de teqball. Studenții din cadrul universității au avut posibilitatea de a deprinde regulile acestui sport și să exerseze cele învățate la masa de teqball.
La eveniment au participat președintele FRTEQ, Teodor Luca, conf. dr. Florin Țurcanu - disciplina Educație Fizică și Sportivă UMFST și sportivii Kristaly Hunor și Szilagyi Arnold, recent întorși de la Campionatele Mondiale de Teqball, Bangkok, Thailanda.
„Cu ocazia zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, ne-am propus să implementăm un joc sportiv cu o deschidere fulminantă, pe numele său Tegball. Am invitat la acest eveniment președintele Federației Române de Teqball, Teodor Luca și doi componenți ai echipei naționale, recent medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale. Este foarte important de precizat faptul că avem în cadrul echipei naționale, doi absolvenți ai programului de studiu Educație Fizică și Sportivă, respectiv Kristaly Hunor, care este și antrenorul echipei naționale și Barabási Kinga care este recent medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale. Kristaly Hunor este vicecampionul nostru național”, a declarat conf. dr. Florin Turcanu, Disciplina Educație Fizică și Sportivă.
Ora deschisă de teqball face parte dintr-un proiect mai amplu al Federației Române de Teqball, derulat cu universitățile din România, de promovare a acestui sport și atragerea studenților către practicarea teqball-ului.
Mai mult, intenția acestui parteneriat comun, FRTEQ – instituțiile de învățământ superior este de a introduce acest sport ca disciplină opțională pentru studenții de la programele de studiu educație fizică și sportivă.
UMFST Târgu-Mureș este prima instituție de acest gen din țară care și-a arătat interesul de a introduce teqball-ul în programa universitară, model urmat și de alte instituții de profil din țară.
„Sperăm că Teqball va avea un impact asupra studenților noștri, în mod special asupra celor de la Educație Fizică. Deja, prin programul pe care îl coordonez, respectiv Masterul de Educație Fizică și Consiliere Sportivă, am introdus disciplina Teqball, ca disciplină opțională” - conf. dr. Florin Turcanu, Disciplina Educație Fizică și Sportivă.
Sursa foto: www.zi-de-zi.ro